#Lifestyle #About Vedder & Vedder
12 januari 2021

Blog - STARTED FROM THE BOTTOM, NOW WE’RE HERE

Geschreven door Anne & Esther

De tijd vliegt! Vijf jaar geleden begonnen we samen aan deze geweldige Vedder & Vedder-reis. Het lijkt als de dag van gisteren dat we ons bedrijf begonnen met nul volgers, geen budget en geen enkele merkbekendheid in 2016. De eerste honderd bestellingen duurde maanden, maar ons merk groeide elke dag. We zijn zo trots op waar we vandaan komen, waar we nu zijn en vooral op wat we door de jaren heen hebben bereikt.

Toen we Vedder & Vedder startten, dachten we aan meerdere manieren om zo snel mogelijk naamsbekendheid te krijgen. We merkten het belang van de invloed van beroemdheden en influencers, dus namen we elke kans die we konden om ze te benaderen tijdens evenementen (ook al wisten we dat het soms vervelend voor hen kon zijn). Maar goed, het geluk is met de dapperen, toch? Onze eerste mijlpaal was het moment waarop de bekende Nederlandse actrice Carice van Houten ons kantoortje bezocht om wat extra Vedder & Vedder sieraden te bestellen.

Een van onze eerste Vedder & Vedder producten was de Bar Necklace. Deze beauty doet het nog steeds goed in de webshop en we kunnen zeker begrijpen waarom! De ketting is veelzijdig en kan op zoveel manieren worden gepersonaliseerd; voeg meerdere vingerafdrukken, een persoonlijk handschrift of coördinaten van een betekenisvolle plaats toe. De Bar Necklace heeft een speciaal plekje in ons hart omdat hij er vanaf het begin was en altijd bij ons zal blijven.

Previous Image
Next Image

Onze volgende mijlpaal was de &C Collection van Chantal. Een collectie van Vedder & Vedder ontworpen door Chantal Janzen, geïnspireerd op een sieraad dat Chantal van haar moeder kreeg, die het weer van haar moeder kreeg. Chantal wilde dat het sieraad nostalgisch zou zijn en zo ook zou aanvoelen, dus het ontwerp kreeg een vintagelook. We vinden het heel bijzonder dat we samen met Chantal Janzen zo'n bijzondere collectie hebben gemaakt met een stukje familietraditie.

Het volgende grote hoogtepunt was een samenwerking met het grootste warenhuis van Nederland, de Bijenkorf. Deze samenwerking begon met pop-up shops bij alle Nederlandse warenhuizen; Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Maastricht. We vinden het altijd leuk om de dragers van ons merk te ontmoeten, daarom hebben we besloten om zelf in onze eigen pop-up stores te gaan werken. We schakelden tussen alle verschillende vestigingen, zodat we in alle verschillende steden konden werken en veel van onze eigen klanten konden ontmoeten. Daarna werden de pop-up shops officiële verkooppunten in de Bijenkorf, en dat zijn ze nog steeds. Een selectie van onze schitterende sieraden vind je bij alle Bijenkorf filialen in Nederland en in hun webshop.

Previous Image
Next Image

Een volgende mijlpaal: 200.000 volgers op Instagram! Instagram maakte het mogelijk om ons verhaal en onze producten te delen. We leiden je graag rond in ons atelier, we laten je altijd weten wanneer er nieuwe producten worden gelanceerd en vooral: we vinden het geweldig om te zien hoe je je eigen sieraad van onze collecties personaliseert en er prachtig uitziet wanneer je deze draagt.

Onze missie heeft altijd in het teken gestaan van het wereldwijd uitbreiden van Vedder & Vedder, met The Sylvie Collection hebben we echt de volgende stap gezet. Sylvie is altijd een eindeloze inspiratiebron voor ons geweest. Ze is de belichaming van de Vedder & Vedder-vrouw: stijlvol, zelfstandig en een echte fan van sieraden. De collectie is exclusief ontworpen door Sylvie en is daardoor heel persoonlijk geworden.

Previous Image
Next Image

Afgelopen november kwam er weer een droom uit. We openden onze eigen Vedder & Vedder giftshop in het centrum van Amsterdam. Voor het eerst kregen onze klanten de kans om de sieraden te zien, te voelen en te proberen in een fysieke Vedder & Vedder omgeving. Bij het binnenlopen van de giftshop begeef je je echt in de gouden wereld van Vedder & Vedder.

We komen van ver en we zijn zo ongelofelijk dankbaar en blij om dit moment met jullie, onze enthousiaste en trouwe volgers, te vieren. De afgelopen 5 jaar zijn voorbijgevlogen, met ups en downs, maar we hadden altijd elkaar, ons geweldige personeel en de beste klanten die we ons maar konden wensen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en wij houden jou op de hoogte van al onze deals!