#Collection
20 oktober 2023

Blog - Maanfases

Geschreven door Anne & Esther

Een nieuwe collectie is ontstaan, geïnspireerd door de prachtige hemel, doordrenkt van sterrenstof en dromen. De collecte bestaat uit acht verschillende maanfasen en is de perfecte manier om de geboorte van je kindje, jullie bruiloft of eerste date te vereeuwigen. De maan herinnert ons eraan dat we verbonden zijn met de sterren en dat we groot kunnen dromen, onze doelen bereiken en net zo helder kunnen schijnen als de maan aan de nachtelijke hemel.

Wanneer je ’s nachts naar de lucht kijkt, zie je de maan schijnen met haar magische maanlicht. Maar waarom lijkt de maan steeds van vorm te veranderen als de zon haar verlicht? Dat heeft alles te maken met de maancyclus en haar verschillende maanfasen. De maancyclus is de periode die de maan nodig heeft om één keer rond de aarde te draaien. Tijdens deze periode zie je acht verschillende fasen voorbijkomen die altijd een vast voorspelbaar patroon volgen. Deze cyclus duurt ongeveer 29,5 dagen. Vandaar ook de term ‘maand’. Terwijl de maan om onze planeet heen draait, reflecteert zij het licht van de zon. Dat zijn de verschillende maanfasen die wij op aarde zien, elke maand opnieuw.

Wat weet jij al over maan en haar verschillende maanfasen? Afhankelijk van waar jij staat en waar de maan zich bevindt, zie je een bepaald deel van de maan verlicht. Zoals je nu al weet kent de maan acht fases. Om te verduidelijken wat deze maanfases precies inhouden, gaan we ze allemaal even langs. Dit leggen we maar al te graag aan je uit. Hierna weet jij precies wat jouw maanfase betekent en waar het voor staat!

Eerste maanfase: Nieuwe maan
A star is born! Jij kunt, net zoals de sterren, je eigen pad creëren! Het leven is als een ongeschreven boek, wachtend op jouw verhaal. Durf in jezelf te geloven, volg je passie en omarm je unieke ideeën. Het is jouw avontuur en niemand kan dat tegenhouden. Met de New Moon Ketting dicht bij je, ben je helemaal klaar voor een frisse start.

Tweede maanfase: Wassende maan
Met de toenemende schittering van de maan aan de hemel, groei jij als persoon ook steeds meer! Je bent een echte doorzetter en vol energie! Geen uitdaging is te groot voor jou en je bent altijd op zoek naar nieuwe avonturen en spannende ontdekkingen in de wereld. Je neemt andere graag mee in jouw avonturen en koestert de momenten die jullie samen beleven. Zet jouw eigen waarden op nummer één en laat anderen jouw geluk niet in de weg staan. Met de Waxing Cresent Ketting dicht bij je is geen uitdaging voor jou te groot én onthoudt: the sky is the limit!

Previous Image
Next Image

Derde maanfase: Eerste kwartier
Shoot for the moon! Als de maan krachtiger wordt en zichzelf voor de helft laat schijnen, weerspiegelt dit jouw ondernemende geest. Je voelt van nature een innerlijke passie en gedrevenheid. Je bent altijd op zoek naar diepe en grootschalige avonturen. Streef naar je grootste dromen en ambities, maar vergeet niet dat het leven niet alleen draait om presteren. Vaak zijn het de kleine dingen die echte geluksmomenten creëren. Met de First Quarter Ketting kun je één van die speciale geluksmomenten altijd met je meedragen.

Vierde maanfase: Springende Maan
Met de Waxing Gibbous Ketting zie jij elke uitdaging die op je pad komt als een kans om te schitteren en te groeien, net zoals dat de maan haar weg volgt om volledig te kunnen schijnen. Stressvolle situaties dagen jou uit om te laten zien wat je kunt en je stevige basis geeft je de mogelijkheid om doordachte ideeën tot een succesvol einde te brengen. Blijf stralen zoals de maan dat doet, blijf kansen omarmen en problemen trotseren. En onthoud altijd dat zelfs in de diepste duisternis van de nacht, jij het stralende licht bent dat de weg wijst.

Vijfde maanfase: Volle Maan
Tijdens volle maan is de maan op haar krachtigst. Als een heldere bol staat ze hoog aan de hemel haar licht te schijnen, een schitterende mijlpaal in het universum. Dit weerspiegelt jouw eigen kracht. Je hebt een sterke persoonlijkheid en bent graag sociaal. Je bent goed in het achterhalen van de waarheid en mensen voelen zich van nature tot jou aangetrokken vanwege jouw charisma en levendige aanwezigheid. Je leidt jouw leven vol energie en straalt dat uit in alles wat je doet! Jouw leven zit vol energie en dat inspireert anderen om hetzelfde te doen.

Zesde maanfase: Afnemende maan
De maan zal zich langzaam terugtrekken, waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor zelfreflectie. Regels zijn niet jouw ding, jij volgt liever je intuïtie in alles wat je doet. Je bent gezegend met natuurlijk geluk en succes lijkt moeiteloos je pad te kruisen dankzij je bruisende ideeën. Koester de kracht van de maanfase die jou heeft gevormd en verzegel dat met de Waning Gibbous Ketting.

Previous Image
Next Image

Zevende maanfase: Laatste kwartier
Under te same moon. Je bent een ambitieus persoon en streeft altijd naar succes. Richt je aandacht op wat helpt om je grote doelen te bereiken en wees niet bang om dingen los te laten die je kunnen tegen kunnen houden. Hoewel je graag onder de mensen bent, is onafhankelijkheid en zelfstandigheid van onschatbare waarde voor jou. Volg je hart en je passie, want dat is jouw key to success.

Achtste maanfase: Asgrauwe maan
In deze fase verandert de maan weer in een maansikkel, net voordat het een nieuwe maan wordt. Je intuïtie is sterk, dus je luistert vaak naar je innerlijke stem. Als het nodig is, ben je goed in het loslaten van mensen, situaties en dingen die je niet langer dienen.

Blijf je hart volgen terwijl je op weg bent naar de sterren, maar vergeet niet te genieten van de schoonheid onderweg! Wij zijn ontzettend benieuwd wat jullie van deze nieuwe Moon Phase Coin Kettingen vinden? En dat jullie net zo enthousiast zijn als wij, want één ding staat vast: Wij zijn verliefd op deze collectie tot de maan en terug! Herken jij jezelf in één van de maanfasen? Laat het ons weten. We vinden het leuk om jullie te zien met onze nieuwste sieraden. Tag ons daarom in jullie social media posts (@vedder.vedder) als jullie de sieraden dragen! Bedankt voor het lezen, hopelijk tot onze volgende blogpost.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en wij houden jou op de hoogte van al onze deals!