#Collection
4 januari 2024

Blog - Happy New Year! V&V Birthmonth Week

Geschreven door Anne & Esther

Happy New Year and cheers to a golden 2024! Het nieuwe jaar is begonnen dus dat betekent nieuwe kansen. De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn alweer voorbij en de goede voornemens zijn terug van weggeweest. Laten we daarom het jaar goed beginnen met z’n allen door middel van onze geboortemaanden te vieren! Het is namelijk bij Vedder & Vedder de week van de geboortemaand. Ontdek wat jouw geboortemaand in petto heeft en zie welke sieraden bij jouw geboortemaand passen.  

Jong, oud, classy of stoer, er is één ding dat we allemaal gemeen hebben: iedereen heeft een geboortesteen en -bloem! Kies de steen of bloem die symbool staat voor jouw geboortemaand en combineer het met die van je zus, geliefde of baby voor een persoonlijke touch en draag ze altijd dicht bij je. Hieronder leggen we je graag uit welke geboortestenen en -bloemen hiervoor gebruikt kunnen worden en waar ze voor staan.

De Birthflower en Birthtstone Collectie is voorzien van twaalf verschillende betekenisvolle bloemen en edelstenen. Elke bloem of edelsteen aan de hanger symboliseert een andere maand. Draag jouw persoonlijke verhaal en kies voor de bloemen en/of geboortestenen die voor jou belangrijk zijn.

Januari
Ben je geboren in januari? Dan is jouw geboortesteen granaat. Deze roodkleurige edelsteen staat voor liefde, vriendschap en zuiverheid. Granaat kan richting aanwijzing bieden in het donker, waardoor hij ideaal is voor frequente reizigers. Het sneeuwklokje van de Birthflower Bloom Ketting, Armband en Studs, die ook verkrijgbaar zijn als set, staat symbool voor de maand januari. Vroeger bracht het sneeuwklokje ongeluk, omdat het altijd op kerkhoven leek te groeien. Tegenwoordig staat dit tere bloemetje, dat vaak als een van de eerste door de sneeuw prikt aan het eind van de winter, voor hoop, zuiverheid en sympathie.

Februari
Als je in februari bent geboren staat de Amethist symbool voor jouw maand. Amethist staat voor oprechtheid, vrede en spiritualiteit. Het dragen van deze geboortesteen in de maand februari kan relaties versterken en moed geven wanneer dat nodig is.

Bij de Birthflower Collectie staat de viool symbool voor de maand februari. Deze paarsgekleurde bloem symboliseert bescheidenheid, trouw en deugd. In het Victoriaanse tijdperk was een gift van violen een verklaring om altijd trouw te zijn en nog steeds is het een prachtige herinnering aan loyaliteit, bedachtzaamheid en betrouwbaarheid.

Previous Image
Next Image

Maart
De Topaas edelsteen staat symbool voor de maand maart. Deze kan gebruikt worden om een leven vol geluk te bevorderen. Het is een symbool van vrede en ontspanning, waardoor het de ideale steen is om hoofdpijn te verlichten en te voorkomen. Voor een statement sieraad in combinatie met jouw geboortemaand is de Tennis Single Birthstone Ketting, Armband of Set een perfecte aankoop.

Voor de bloemenliefhebbers, de narcisbloem staat voor de eerste maand van de lente en dus voor de maand maart. Deze kleine knoppen van zonneschijn symboliseren ongeëvenaarde liefde en dienen als herinnering dat de zon altijd schijnt als er geliefden in je leven zijn.

Previous Image
Next Image

April
Diamanten zijn een bekende edelsteen die symbool staat voor de maand april. Deze edelsteen symboliseert eeuwige liefde, schoonheid en kracht. De dragers ervan wordt geleerd om grote moed te dragen, waardoor het mogelijk is om tegenslagen te overwinnen. Hou je van subtiele sieraden, dan is de Birthstone Ketting iets voor jou. Deze is verkrijgbaar in 9K en 14K massief geel-, wit- en roségoud en met de hand gemaakt in ons Vedder & Vedder atelier. De ketting is helemaal te personaliseren met één tot en met vijf geboortestenen. Zo kan je al je dierbare herinneringen aan een ketting dragen met ruimte en mogelijkheid tot uitbreiding.

Ben jij geboren in april, dan ben jij een madeliefje. Deze bloem symboliseert zuiverheid, ware liefde en onschuld. In het Oud-Engels noemde men madeliefjes het "oog van de dag", omdat ze zich 's nachts rond het gele hart sloten en overdag weer opengingen. Madeliefjes zijn geweldige bloemen om je eeuwige liefde te tonen.

Mei
De smaragd staat symbool voor de maand mei. Deze edelsteen wordt altijd al geassocieerd met eeuwige jeugd, lente en liefde. Smaragd is de oudste en waarschijnlijk beroemdste edelsteen. Tegenwoordig staat smaragd voor wijsheid, groei en geduld.

Een lelietje-van-dalen bloem staat voor de maand mei, en symboliseert zuiverheid, zoetheid en nederigheid. Haar naam betekent 'terugkeer naar geluk' en staat voor alle kleine dingen in het leven die ons vreugde brengen. In tegenstelling tot een traditioneel boeket dat na een paar dagen verwelkt, is de Family Birthflower Bouquet Coin Ketting een boeket waar je altijd naar kunt kijken. Personaliseer alle geboortebloemen van je dierbaren op een coin en draag ze altijd dicht bij je hart.

Previous Image
Next Image

Juni

De Zwarte Spinel wordt ook wel de 'edelsteen van onsterfelijkheid' genoemd, omdat hij vernieuwend en verjongend is. De edelsteen geeft de drager mentale en fysieke kracht, doorzettingsvermogen en moed.

Zeg je juni, dan zeg je roos. Als de zomer begint, is er geen betere bloem dan de roos die de schoonheid en de zoetheid van het nieuwe seizoen symboliseert. De roos is een symbool van toewijding en liefde en de verschillende kleuren rozen hebben hun eigen betekenis, van hartstochtelijke liefde (rood) tot vriendschap (geel). Combineer met de Flora Flower Birthstone Ketting de geboortemaanden van jou meest dierbaren aan één ketting. De ketting is ook als set verkrijgbaar samen met de Flora Flower Birthstone Studs.

Juli
De Robijn edelsteen geeft kracht en nobelheid en helpt de drager beschermen tegen het kwaad in de wereld. Hij staat voor liefde en passie en trekt goede vrienden en veel geluk aan.

De Waterlelies symboliseren zuiverheid of wedergeboorte. Van mei tot begin september kun je waterlelies boven op het water zien drijven. Elke bloem blijft maar ongeveer vier dagen onder water, wat deze bloemen nog unieker en mooier maakt. Draag met de Birthflower Bloom Armband jouw waterlelie iedere dag om je pols. Deze armband is verkrijgbaar in 925 sterling zilver en verguld zilver.

Augustus
De Peridoot edelsteen staat voor zelfreflectie en heeft een helende en ontspannende werking op de drager. Deze edelsteen wordt ook wel 'edelsteen van de zon' genoemd, omdat hij het licht op een verbazingwekkende manier reflecteert. Shine met de Birthstone Ring en kies de geboortesteen die overeenkomt met je eigen geboortemaand of die van een dierbare. Kan je niet kiezen, ga dan voor de Birthstone Cluster Ring. Hierbij kan je tot en met drie geboortestenen personaliseren op één ring.

De klaproos staat bekend om zijn felrode kleur en staat symbool voor de maand augustus. Deze bloemen staan voor het vieren van je dromen en voor alle hoop en verlangens die je in je leven hoopt te worden, te bereiken en te creëren.

Previous Image
Next Image

September
De Blauwe Saffier staat voor wijsheid, loyale liefde en kracht. De krachten die met deze edelsteen geassocieerd worden, worden gebruikt om het kwaad dat het lichaam en de geest in gevaar brengt te beschermen. Maak jouw earparty compleet met de Birthstone Oorbellen, verkrijgbaar in 925 sterling zilver en verguld zilver. De oorbellen zijn gezet met gekleurde zirkonia stenen die symbool staan voor jouw persoonlijke geboortesteen, of die van een dierbare.

De dagbloemen representeren de maand september. Deze bloemen bloeien 's ochtends en sterven tegen de middag of het vallen van de avond, waardoor het representatief is voor de soms vluchtige aard van liefde en genegenheid. Draag jouw dagbloem elke dag bij je met de Birthflower Bloom Studs.

Oktober
De Roze Toermalijn versterkt relaties, maakt trouw en onderhoudt vriendschappen. Deze edelsteen kan zijn drager ook trouw en vertrouwen brengen. Personaliseer de Pavé Birthstone Coin Ketting met een naam of tekst en kies de geboortesteen van jezelf of van een geliefde.

De goudsbloemen symboliseren de maand september en staan voor vurige liefde, passie en creativiteit. Naast hun schoonheid worden goudsbloemen vaak gebruikt om verloren dierbaren te gedenken.

Previous Image
Next Image

November
Citrien, de edelsteen van november, wordt geassocieerd met kracht en genezing voor zowel lichaam als geest. Het kan een goede geestelijke gezondheid bieden, omdat het de geest helder maakt en de ziel tot actie aanzet. Draag met de Bella Birthstone Studs jouw geboortemaand altijd bij je.

Chrysantenbloemen hebben de liefste bijnaam 'Mama' en zijn de nieuwste bloeiers van het jaar. Ze brengen ons de boodschap dat zelfs het begin van een koude, strenge winter vreugde en schoonheid kan hebben.

December
Ben jij geboren in December? Dan is jouw geboortesteen tanzaniet. Tanzaniet staat voor spiritualiteit, waarheid en diepe wijsheid. De Tanzaniet is een uniek geschenk van de natuur omdat de kleur afhangt van je perspectief. De bloem die december vertegenwoordigt is de Pionsettia. Deze stond vroeger symbool voor zuiverheid, maar staat nu symbool voor feesten en succes. Draag de Pionsettia dicht bij je met de Birthflower Bloom Armband.

Van links naar rechts: augustus, maart, oktober, februari, april, november, september, december, januari, juli, mei, juni

Deze Birthstone items zijn perfect voor als je opzoek bent naar een uniek en persoonlijk cadeau. De sieraden zijn leuk om cadeau te geve, maar ook om jezelf mee te verwennen. Kies je eigen geboortesteen, die van een geliefde, maar je kan natuurlijk ook gewoon de steen kiezen die jij het mooiste vindt! Wij zijn erg benieuwd voor welke birthstone(s) en/of birthflower(s)mix & match jij hebt gekozen. We vinden het leuk om jullie te zien met onze sieraden. Tag ons daarom in jullie social media posts (@vedder.vedder) als jullie de sieraden dragen! Bedankt voor het lezen, hopelijk tot onze volgende blogpost.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en wij houden jou op de hoogte van al onze deals!