#About Vedder & Vedder
22 april 2021

Blog - Een dag in het leven van een Vedder & Vedder goudsmid

Geschreven door Anne & Esther

Voordat je je unieke sieraad ontvangt, heeft dit een lange weg afgelegd. Elke ketting, ring, armband of oorbel wordt met liefde gemaakt en met zorg behandeld door onze goudsmeden om ervoor te zorgen dat je het beste sieraad van de hoogste kwaliteit krijgt. Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om als goudsmid te werken bij het Vedder & Vedder atelier? We spraken met Roos bij het Vedder & Vedder atelier, die al 3 jaar goudsmid is bij Vedder & Vedder.

Hoe was je eerste werkdag bij het Vedder & Vedder atelier?

Ik herinner me een jong en dynamisch team van ONLY WOMEN (wat het nog steeds voor het grootste deel is), en een zeer gastvrije sfeer. Destijds, in 2018, was het atelier zo klein dat rondreizen als Tetris spelen was. Vedder & Veddder stond nog in de kinderschoenen en het was ontzettend spannend om mee te doen aan dit avontuur. Ons atelier is altijd een soort experimenteel laboratorium geweest waar de verhalen van onze dragers tot leven komen. Voor mij is het echt een ‘goudsmidhemel’ waar we mogen werken met de nieuwste machines zoals een lasergraveerder, zuurstofbranders en laserlassers.

Zou je ons wat meer kunnen vertellen over het maken van een sieraad?

Naast het zijn van goudsmid, maak ik ook deel uit van het ontwerpteam. Als goudsmid heb ik een meer praktisch oogpunt omdat ik me meer bewust ben van de materialen en hun kenmerken. Je kunt een bijzonder ontwerp maken, maar als het té complex is om te produceren en het ten koste gaat van de kwaliteit, is het een no-go. Het ontwerpen van de sieraden van Vedder & Vedder gaat altijd als volgt: Anne en Esther Vedder komen met ideeën en inspiratie die wij, de ontwerpers, omzetten in een schets. Daarna maken we een eerste sample dat we zorgvuldig bekijken en voor een tijd gaan testen. Als het de test doorstaat, nemen we het op in onze collectie. Dit is het moment dat ons marketingteam het van ons overneemt.

The creative process of creating a Vedder & Vedder piece of jewelry.

ROOS: "ONS ATELIER IS ALTIJD EEN SOORT EXPERIMENTEEL LABORATORIUM WAAR DE VERHALEN VAN ONZE KLANTEN TOT LEVEN KOMEN."

Previous Image
Next Image

Herinner je je het eerste Vedder & Vedder-sieraad dat je hebt ontworpen en gemaakt?

Zeker! Het was de Initial Coin Necklace die tot op de dag van vandaag een bestseller is. Het is een muntketting waarin maximaal 4 initialen kunnen worden gegraveerd die worden omgeven door een krans. Het is cool om te zien dat zoveel vrouwen dit stuk graag dragen en om te horen hoeveel het voor hen betekent. De emotionele waarde van onze sieraden is iets dat me blijft pushen om de mooiste stukken voor onze klanten te maken. We zijn niet alleen een merk dat sieraden maakt, de betekenis van onze sieraden overtreft hun uiterlijk, dat is wat mijn werk extra speciaal maakt.

ROOS: "DE EMOTIONELE WAARDE IS IETS DAT MIJ BLIJFT PUSHEN OM DE MOOISTE SIERADEN VOOR ONZE KLANTEN TE CREËREN."

Wat maakt iemand tot een goede goudsmid?

Ik zou zeggen nieuwsgierigheid, precisie en natuurlijk: passie. Je moet ambitieus zijn, maar ook het vermogen hebben om jezelf vragen te stellen. Bij Vedder & Vedder leiden we stagiaires op met verschillende profielen: een diversiteit die ons een onmiskenbare meerwaarde geeft. Daarnaast moet je ook sociaal zijn, want bij Vedder & Vedder houden we van lekker borrelen, praten en af ​​en toe lachen, haha.

En hoe zit het met jou, welk pad heb je gevolgd?

Na het volgen van een juweliersschool, begon ik mijn professionele carrière als goudsmid in een klein atelier. Daarna, 3 jaar geleden, ben ik in dienst getreden bij Vedder & Vedder die mij heeft aangenomen vanwege mijn expertise en ervaring.

Previous Image
Next Image

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en wij houden jou op de hoogte van al onze deals!