Verzorging & onderhoud

Zorg goed voor je sieraden

Vedder & Vedder staat voor het dichtbij houden van herinneringen. Onze sieraden zijn gepersonaliseerd en speciaal gemaakt voor jou. Daarom willen we graag dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je sieraden. Het is daarom belangrijk om te weten, dat onze vergulde sieraden voorzien zijn van een laagje hoogwaardig 14K geelgoud.

Als je het sieraad mooi wilt houden en er zo lang mogelijk plezier van wilt hebben, is het belangrijk om de volgende punten te onthouden: 
 
- Gebruik geen vettige crèmes of op oliebasis
- Laat de sieraden niet nat worden 
- Draag de sieraden niet tijdens het slapen 
- Spuit geen parfum op je vergulde sieraden 

Bij V&V gebruiken we als basis voor vergulde sieraden 925 (eerste gehalte) zilver, de beste kwaliteit zilver die gebruikt kan worden voor sieraden. Het laagje van 14 karaat goud, is een dun laagje. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de bovenstaande punten.

Dit laagje wordt aangebracht door middel van de techniek galvaniseren. De aangebrachte vergulde laag van het sieraad, ligt tussen de 3 en 5 
micron.  Hoe lang een verguld sieraad mooi blijft, hangt af van verschillende factoren: 
 
- Aanraking met parfum of andere cosmetica kan de vergulde laag aantasten. 
- De zuurtegraad van de huid kan de vergulde laag aantasten. Dit kan per persoon verschillen. Het kan worden beïnvloed door factoren zoals voeding, het drinken van alcohol, het gebruik van medicijnen of de hoeveelheid die een persoon transpireert. 
- Aanraking met chemische producten zoals bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, kan ook de vergulde laag aantasten. 
- De vergulde laag kan ook aangetast worden door bijvoorbeeld sporten of zwemmen. 

Mocht je sieraad binnen zes maanden na aankoop verkleuren, dan bieden we kosteloos een plating service aan voor het sieraad.

Na zes maanden verkleurd? Geen zorgen, je kunt je sieraad opnieuw laten platen voor €50,-.

Stuur hiervoor een mail naar klantenservice@vedder-vedder.com, onder vermelding van je ordernummer en een afbeelding van het verkleurde sieraad!